Αλλάζω το σχολείο μου

ΑΛΛΑΖΩ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2011-12

Καλλιεργητικές φροντίδες των δένδρων της αυλής μας 

Ξεκινήσαμε τις καλλιεργητικές φροντίδες των δένδρων της αυλής μας.

1. Κλάδεμα

  

  

2. Χειμερινός ψεκασμός

Τα δένδρα για προληπτικούς λόγους χρειάζονται χειμερινούς ψεκασμούς και αφού μιλάμε για βιολογική γεωργία, θα χρησιμοποιήσουμε θειασβέστιο και γαλαζόπετρα.

 

3. Θερμοσπορεία

Στο εργαστήριο της βιολογίας μέσα σε ειδικά φελιζόλ, βάλαμε τύρφη και σε κανονικές αποστάσεις σπείραμε λαχανοκομικά και ανθοκομικά είδη    

4. Μεταφύτευση

Ο χρόνος μεταφύτευσης είναι θέμα συνθηκών ( θερμοκρασίας, υγρασίας, φωτισμού), εμείς μετά από δύο βδομάδες, χρησιμοποιήσαμε κυπελάκια, μείγμα εδάφους +hum soil, και αφού τα φυτάρια απέκτησαν δύο φύλλα κάναμε μεταφύτευση με μπάλα χώματος, για να αποφύγουμε το μεταφυτευτικό σοκ.     

 

 

ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΜΑΣ

5. ΒΑΦΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΓΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΤΕΡΙΑ 

Είμαστε τρείς βδομάδες πριν το Πάσχα, λίγες μέρες πριν την παρέλαση της 25 Μαρτίου, μία μέρα μετά την γενική συνέλευση, σήμερα το σχολείο μας έγινε εργοτάξιο, όλοι σχεδόν οι μαθητές συμμετέχουν στην βελτίωση της αυλής του σχολείου μας χωρίς να διαταραχθούν τα μαθήματα. Έτσι γίνεται το σχολείο δικό μας και οι σχέσεις καθηγητών μαθητών γονέων βελτιώνονται.

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

6.  ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΩΝ ΤΑΞΕΩΝ

Όλοι με ένα πινέλο, καθηγητές και μαθητές. Ευχαριστούμε την ζωγράφο κ. Παρασίδου Σοφία για την βοήθεια που μας προσφέρει, τα δύο τελευταία χρόνια οι εικαστικές παρεμβάσεις πραγματικά αλλάζουν το Σχολείο μας