ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Από την Τετάρτη 25-11-2020 θα γίνονται κανονικά όπως είναι στο ωρολόγιο πρόγραμμα τα φιλολογικά μαθήματα της κ. Κωστοπούλου Αθ. και κ. Γιάγκου Ελ.

ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 1 του Κεφαλαίου Α΄ της με αρ. πρωτ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 69543/31-10-2020 Κ.Υ.Α. (Β’ 4810) δίδεται η δυνατότητα διενέργειας της ενισχυτικής διδασκαλίας μέσω τηλεκπαίδευσης στα παρακάτω μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά. Παρακαλώ έως την Παρασκευή 20-11-2020 να ενημερώσετε αν ενδιαφέρεστε.

 

Στην εκπαιδευτική πλατφόρμα e-classυπάρχει η φόρμα δήλωσης των μαθημάτων για όποιον μαθητή ή όποια μαθήτρια ενδιαφέρεται να τη συμπληρώσει και να την αποστείλει εκεί.

 

ΝΕΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Σήμερα όπως γνωρίζετε το σύστημα Webex κατέρρευσε με αποτέλεσμα να μην γίνουν τα μαθήματα έπειτα από τη 2η   ώρα. Λόγω αυτής της κατάστασης δεν θα καταχωρηθούν απουσίες. Γίνονται προσπάθειες αποκατάστασής του και ας ελπίσουμε ότι αύριο τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά.
Λόγω αυτής της κατάστασης δεν θα καταχωρηθούν απουσίες..Το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης που θα εφαρμοστεί από αύριο για τα Γυμνάσια είναι το παρακάτω:
 
Ώρα Από Έως
 
1η 8:30 9:10
2η 9:20 10:00
3η 10:10 10:50
4η 11:00 11:40
5η 11:50 12:30
6η 12:40 13:20
7η 13:30 14:10
 
Κενό στα μαθήματα της κ. Κωστοπούλου Αθ.

ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Αύριο ξεκινάει η τηλεκπαίδευση με το κανονικό ωρολόγιο πρόγραμμα. Δεν θα γίνουν τα μαθήματα της κ. Κωστοπούλου. Από την Τρίτη και στη συνέχεια θα αλλάξει το πρόγραμμα ως προς την ώρα έναρξης και διάρκειας των μαθημάτων

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΠΑΝΟΔΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 

Ανακοίνωση για μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κυργίων:

Σύμφωνα με οδηγίες του Υ.ΠΑΙ.Θ. θα πρέπει να φυλάξετε τα βιβλία σας, διότι θα χρησιμοποιηθούν και πάλι κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Οδηγίες επανόδου:

Η πρωινή συγκέντρωση δεν θα πραγματοποιείται. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσερχόμενοι στο σχολείο θα βγαίνουν στο προαύλιο. Μόλις χτυπήσει το κουδούνι στις 08:10 μαζί με τον/την εκπαιδευτικό θα μπαίνουν στην τάξη κρατώντας αποστάσεις. Μαθήματα δεν θα πραγματοποιούνται σε εργαστήρια (Πληροφορικής, Φυσικής-Χημείας κ.λπ.) ώστε να αποφεύγεται η εναλλαγή εισόδου μαθητών και μαθητριών στον ίδιο χώρο. Θα υπάρχουν εφημερεύων/ουσα εκπαιδευτικός, και υπεύθυνος/η εφαρμογής κανόνων υγιεινής  προκειμένου να κατευθύνουν τα παιδιά.

Παρακαλούμε να προσέξετε τα εξής:

 Η μετάδοση του SARS-COV-19 γίνεται κυρίως μέσω αναπνευστικών σταγονιδίων. Συνεπώς, η ανάγκη για τη διατήρηση της απόστασης του 1,5 m μεταξύ ατόμων κρίνεται αναγκαία.

·        Δεν επιτρέπεται η ανταλλαγή αντικειμένων μεταξύ των μαθητών και μαθητριών.

·        Ο Δήμος Δοξάτου μας ενίσχυσε με μια ακόμη καθαρίστρια και σε κάθε διάλειμμα θα εισέρχονται στις αίθουσες και θα απολυμαίνουν. Αποφεύγετε το συνωστισμό  κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων. Για οποιαδήποτε απορίας σας μπορείτε να απευθύνεστε στους εφημερεύοντες εκπαιδευτικούς.

·        Παρακαλούνται οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου μας να πλένουν τα χέρια τους σχολαστικά και να τα καθαρίζουν με υγρό απολυμαντικό όποτε το θεωρούν αναγκαίο. Έχουμε εφοδιαστεί με υγρά απολυμαντικά και τοποθετήσαμε σε κάθε αίθουσα και σε άλλα σημεία του σχολείου. Υπάρχουν επίσης μάσκες, αλλά μόνον για έκτακτες ανάγκες.

·        Μιλώντας για μάσκες οφείλουμε να σας πούμε ότι ένα παιδί μπορεί να επιλέξει είτε να φορέσει είτε να μην φορέσει μάσκα. Εξυπακούεται ότι καμία περίπτωση κακοπροαίρετου αστεϊσμού δεν μπορεί να γίνει δεκτή με αυτό το θέμα.

·        Επειδή ο καιρός είναι ευνοϊκός, τα παράθυρα θα είναι ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια των μαθημάτων και συνεπώς φροντίστε τα παιδιά σας να προσέρχονται με ζακέτες ή ανοιξιάτικα μπουφάν.

·        Δεν επιτρέπεται η είσοδος στο Σχολείο πλην των μαθητών και μαθητριών που έχουν αύριο μάθημα. Φυσικά, εάν γονείς, απόφοιτοι ή πολίτες επιθυμούν εξυπηρέτηση από το Σχολείο είτε θα τηλεφωνούν (2521.0.71245) είτε θα αποστέλλουν μήνυμα ηλεκτρονικό (mail@gym-kyrgion.dra.sch.gr).

·        Οι μαθητές και οι μαθήτριες καλό είναι να είναι προμηθευμένοι με μπουκαλάκι νερό και φαγητό εφόσον το επιθυμούν.

·        Όσοι μαθητές και μαθήτριες αισθάνονται αδιαθεσία είναι προτιμότερο να παραμείνουν στην οικία τους.

·        Όσες οικογένειες έχουν στα μέλη τους άτομο, το οποίο να ανήκει στις ευπαθείς ομάδες καλούνται να συμπληρώσουν υπεύθυνη δήλωση γράφοντας:

 «το τέκνο μου ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19» ή «έχω άτομο στο οικογενειακό μου περιβάλλον που ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου για νόσηση από COVID-19 ή ήδη νοσεί"

Τη δήλωση αυτή θα αποστείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του σχολείου.

 

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΣΑΒΒΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ

Υποκατηγορίες