Νέα μέτρα για την λειτουργία των σχολείων από Δευτέρα 10-1-22

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Κυργίων Δράμας,

Σας ευχόμαστε το έτος 2022 να είναι υγιές και ευτυχισμένο για εσάς και τις οικογένειές σας!

Εν όψει της επανόδου μας στο σχολείο, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τα νέα μέτρα προστασίας από τον COVID-19. Ειδικότερα:

Υποχρεούνται στη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού ελέγχου ανίχνευσης του SARS-CoV-2 (δηλαδή self test) ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ και ΟΙ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ, ανεξάρτητα εάν είναι (α) εμβολιασμένοι, (β) ανεμβολίαστοι ή (γ) νοσήσαντες.

Ειδικά την πρώτη εβδομάδα (10/01 έως 15/01) υποχρεούνται στη διενέργεια τριών self tests, τα αποτελέσματα των οποίων θα προσκομίσουν τα πρωινά της Δευτέρας 10/01, Τρίτης 11/01 και Παρασκευής 14/01. Aπό τη δεύτερη εβδομάδα και εφεξής, δηλαδή από 17/01 υποχρεούνται στη διενέργεια δύο self test εβδομαδιαίως, το αποτέλεσμα των οποίων θα προσκομίζουν κάθε Τρίτη και Παρασκευή πρωί στο σχολείο.

Τα self test θα πρέπει να πραγματοποιούνται μέσα στο 24ωρο πριν την προσκόμιση τους στο σχολείο (π.χ. για την πρώτη Δευτέρα 10/01 θα πρέπει να το διενεργήσετε από Κυριακή πρωί μέχρι Δευτέρα πρωί). Παρακαλώ να πραγματοποιηθεί με συνέπεια και πολλή προσοχή για την υγεία και την ασφάλεια όλων μας. Αφού λοιπόν διενεργηθεί το self test και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό, αμέσως πρέπει: (1ον) να δηλωθεί στην πλατφόρμα edupass.gov.gr και (2ον) να τυπωθεί σχολική κάρτα, την οποία θα φέρει μαζί του ο μαθητής στο σχολείο.

1. Σε περίπτωση που η πλατφόρμα edupass.gov.gr έχει καταρρεύσει και πλησιάζει η ώρα προσέλευσης στο σχολείο, ετοιμάστε μια Υ.Δ. (υπεύθυνη δήλωση) όπου θα βεβαιώνετε ότι “(α) διενεργήθηκε ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος ανίχνευσης του SARS-CoV-2 (δηλαδή το self test) του μαθητή/της μαθήτριας ………… . και το αποτέλεσμα προέκυψε αρνητικό και (β) ότι θα συνεχίσω τις προσπάθειες της δήλωσης του στο edupass.gov.gr”

2. Εάν δεν διαθέτετε εκτυπωτή για να εκτυπώσετε τη σχολική κάρτα, προσκομίστε την χειρόγραφα, αφού αναγράψετε σε φύλλο χαρτιού –εκτός όλων των άλλων στοιχείων που εμφανίζονται στην οθόνη του υπολογιστή σας- και τον κωδικό του self-test, προσθέσετε τη σωστή ημερομηνία και την υπογράψετε. Τη χειρόγραφη αυτή δήλωσή σας θα φέρει μαζί του το παιδί σας.

Στην περίπτωση κατά την οποία το αποτέλεσμα προκύψει θετικό ισχύουν όλα όσα γνωρίζατε μέχρι τώρα (άμεση ενημέρωση του σχολείου: 2521.0.71245 και -71255 ή mail@gym-kyrgion.dra.sch.gr), εκτύπωση της σχολικής κάρτας, μετάβαση σε δομή του Ε.Ο.Δ.Υ. ή σε φαρμακείο κλπ. για περαιτέρω έλεγχο).).

Προμηθευτείτε, από τα φαρμακεία τα πέντε (5) διαγνωστικά τεστ που δικαιούστε για τις δύο πρώτες εβδομάδες.

Η Διευθύντρια

και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Σχολείου

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *